Sommerferie utenlands? – Husk reisevaksine

Husk reisevaksine hvis du skal på Sommerferie utenlands

En tredjedel av oss opplever at sykdom eller ulykke skaper problemer under ferien. Det finnes mange tiltak for å forhindre dette, blant annet å sørge for at du har riktige reisevaksiner. Det er viktig å være godt forberedt, enten du planlegger en kort ferie til varmere strøk, eller en mer eventyrlysten «backpacker»-tur under mer primitive forhold.


En av de mest effektive og trygge tiltakene for å forhindre sykdom er vaksinasjon. Noen vaksiner kan administreres kort tid før avreise og fortsatt være effektive, mens andre vaksiner krever regelmessige doser over flere måneder.

Det kan være utfordrende å navigere i vaksinasjonsbehovene for ulike reisedestinasjoner, og timingen for hver enkelt. Det er her Helsetelefonen kommer inn som en unik kundefordel for kunder i WaterCircles Forsikring. Ved å kontakte oss, kan du snakke med erfarne helsepersonell som kan gi råd basert på deres reisemedisinske kunnskap. Ikke nøl med å kontakte vårt dyktige sykepleier personell på Helsetelefonen i god tid før avreisen! De er klare til å hjelpe.

Har du blitt vaksinert tidligere?

Mange nordmenn har fulgt det nasjonale vaksinasjonsprogrammet siden barndommen. Imidlertid er det viktig å forstå at noen av disse vaksinene, som difteri, stivkrampe og polio, krever regelmessige oppdateringer – vanligvis hvert tiende år for optimal beskyttelse. Dette er vaksiner det er essensielt å oppdatere før du reiser, enten det er for en kort storbytur, eller en lengre reise til mer avsidesliggende områder.

Når var siste gang du hadde en oppfriskningsdose?

Hepatitt A og B er utbredt i mange deler av verden. Hvis du har blitt fullvaksinert mot disse (dvs. har fått 3 vaksiner over en periode på seks måneder), kan du være beskyttet livet ut. Hvis du imidlertid bare har mottatt en forenklet hepatittvaksinasjon, er det viktig å kjenne til vaksinasjon tidspunktet ditt, da beskyttelsen ikke varer livet ut.

Det er en god idé å gå gjennom tidligere mottatte vaksiner før du kontakter Helsetelefonen. Hvis du ikke finner vaksinasjonskortet ditt, kan den lokale helsestasjonen være behjelpelig. Du kan også benytte Helse Norge sin tjeneste for å finne ut hvilke vaksiner du har fått.


Kontakt Helsetelefonen

Ring Helsetelefonen på: 22 13 91 37
Send e-post til: info@helsetelefonen.no

Helsetelefonen er åpen 24/7 - 365 dager i året.

Last ned Helsetelefonen-appen!

Helsetelefonen for iOS Helsetelefonen for Android