Privat    Bærekraft  

Brannvernkurs

Ta vårt brannvernkurs og få kr.1000,- satt inn på din Egenandelskonto. Vi premierer deg for å ta din sikkerhet på alvor.

Les mer / Se teaseren Ta kurset her

Om kurset

Sammen med Firesafe har vi utviklet et brannvernkurs som gir deg opplæring i hvordan du kan sikre dine verdier, ditt hjem og din familie mot brann.

Kurset «Brannvern i hjemmet» er gratis, krever ingen forkunnskaper, og er tilgjengelig for alle. Dette er det første kurset av flere. Kurset er basert på ekte hendelser fra menneskers liv.

WaterCircles Forsikring er det personlige forsikringsselskapet for kunder som tar vare på tingene sine, og vårt mål er å bli det selskapet som er best på å forebygge skader.

Bærekraft = «En skade som ikke har skjedd, setter ikke spor i miljøet»

Ta kurset her

Slik ser det ut på Min Side når man har fullført kurset og fått egenandelsfordel:

Se høydepunkter fra kurset

Lading av elektronikk om natten

Lader du dine elektroniske enheter om natten? Det kan være mer brannfarlig enn du tror! Noe så uskyldig som et ønske om fulladet mobil når du våkner kan koste deg alt du eier, og i ytterste konsekvens, en du er glad i. 

Vasker du klærne dine på natten?

I vårt daglige liv er bruk av husholdningsapparater som vaskemaskiner, tørketromler og oppvaskmaskiner nesten uunngåelig. Men visste du at bruk av disse om natten kan øke risikoen for brann i hjemmet ditt?

Trygg bruk av stearinlys på vinteren

Når kveldene blir lengre og mørkere, skaper mange av oss en hyggelig atmosfære hjemme med levende lys. Selv om stearinlys kan tilføre en fredfull og koselig stemning, er det viktig å huske på brannsikkerheten. Hvert år fører uforsiktig bruk av stearinlys til husbranner, materielle skader og tap av liv.

Vit hva du skal brenne og ikke brenne i peisen

Vinteren er den tiden på året hvor de fleste husbranner oppstår. Økt bruk av fyring i peisen øker risikoen for pipebranner og branner i hjemmet. Å vite hva man skal (og ikke skal) brenne i peisen, kan bety forskjellen mellom en koselig kveld og en farlig situasjon.

Sørg for at du har nok røykvarslere

En av de vanligste grunnene til branner i hjemmet er mangelen på fungerende røykvarslere. Røykvarslere er hjemmets viktigste livredder i en brannsituasjon. Har du sjekket dine røykvarslere i det siste?

Det er røyken som tar liv

Røyken fra en brann er farligere enn flammene fordi den inneholder giftige gasser som karbonmonoksid, som kan føre til bevisstløshet og død. Den reduserer også oksygentilførselen, svekker synet og desorienterer, noe som gjør flukt vanskeligere.

Legg en brannplan og øv på den!

Å ha en plan for hva man skal gjøre ved brann i hjemmet er essensielt for sikkerheten. En tydelig fluktplan, regelmessig øvelse og en utpekt møteplass utenfor hjemmet sikrer at alle familiemedlemmer raskt kan komme seg i sikkerhet og samles trygt.

Slukking av kjelebrann

Ved kjelebrann er det viktig å handle raskt og riktig. Slå av varmen og dekk kjelen med et lokk eller lignende for å kvele flammene. Aldri bruk vann, da dette kan spre brannen. Det samme gjelder dersom du spyler med brannslukningsapparat direkte ned i kjelen.

Oppbevaring av brannslukningsapparat

Sørg for at brannslukningsapparatet er lett tilgjengelig og regelmessig vedlikeholdt. Oppbevar brannslukningsapparatet på soverommet for rask tilgang om natten. Branner oppstår ofte når man sover, og det kan være avgjørende å ha slukkeutstyr i nærheten for å reagere raskt og øke sjansen for trygg evakuering.

Tilbake til toppen