Sikre din eiendom og dine verdier best mulig før ekstremværet “Hans” kommer

Sørg for å være forberedt på ekstremværet Hans

Klimaendringene påvirker oss alle. Med endringer i værmønstre blir vi mer utsatt for ekstreme forhold, noe som kan få alvorlige konsekvenser for våre eiendeler og eiendommer. Med meldinger om forventet ekstremvær på Østlandet i morgen, ønsker vi i WaterCircles Forsikring å gi dere noen essensielle råd for å beskytte hjemmene deres og verdifulle eiendeler. Forberedelse er nøkkelen til å minimere skader og potensielle tap.


Avløp og kummer: Sørg for at avløp, kummer og takrister er åpne slik at vannet har fritt leide
Fjern store kvister og gjenstander i hagen eller på eiendom som kan hindre fri vannføring.

Dører og Vinduer: Sjekk at dører og vinduer er godt lukket, og det er ekstra viktig med kjelleretasjen.

Sjekk taket: Kontroller at det ikke er løse takstein, takpapp eller andre materialer som kan blåse av under sterk vind. Tette alle eventuelle hull for å forhindre vanninntrenging.

Rengjør dreneringssystemer: Rens takrenner og nedløpsrør for å sikre god drenering av regnvann. Dette vil forhindre vannoppsamling og potensiell skade.

Lagre verdisaker høyt: Flytt verdisaker til øvre etasjer eller høye hyller for å unngå potensiell vannskade. Flytt ting i kjellere opp i øvre etasjer, også ting som står på bakkenivå i garasje.  “Kloss opp” gjenstander hvis de ikke kan flyttes. Det vil si å plassere noe under gjenstander slik at de kommer høyere opp fra gulvet. 

Sikre løse gjenstander: Fjern eller sikre løse gjenstander utendørs som hagemøbler, trampoliner, grill, potteplanter, og verktøy. Sterk vind kan gjøre disse gjenstandene til farlige prosjektiler.

Samarbeid: Avtal med naboer eller venner om å foreta tiltak og holde øye med huset ditt dersom du er bortreist.

Følg med på nyhetsoppdateringer: Hold deg oppdatert på værvarsler og følg råd fra lokale myndigheter.


Snakk med oss om Villaforsikring

Trenger du hjelp i forbindelse med endring eller kjøp av Villaforsikring? Kontakt oss på:

Les mer om Villaforsikring Gå til Min Side