Forsikringsbransjen advarer mot “forsikringsbombe” etter ny avregistreringsordning

Ny avregistreringsordning hos statens vegvesen kan være en potensiell forsikringsbombe

Reglene for midlertidig avregistrering av kjøretøy i Norge ble endret 12. september i fjor. Før denne datoen var det nødvendig å fysisk levere inn skiltene på bilen din ved midlertidig avregistrering, for eksempel hvis du skulle reise bort eller parkere bilen over en lengre periode.


Etter 12.september 2022 var det ikke lenger nødvendig å levere inn skiltene når du midlertidig avregistrerte kjøretøy. Dette var et tiltak med hensikt i å spare mange eiere for fysisk oppmøte på trafikkstasjonen, og gjøre det enklere og mer fleksibelt ved midlertidig avregistrering. Den nye løsningen som tilbys av Statens vegvesen er gratis, og gjøres ved enkle tastetrykk på nett.

Løsningen skaper nå usikkerhet i forsikringsbransjen. Ordningen som utelukkende var ment positiv og som skulle være en mer fleksibel og enklere løsning for eiere av sesongkjøretøy, gjør det mulig for eiere å plutselig stå uten forsikring, og at flere kan kjøre rundt i avregistrerte kjøretøy som har skiltene påsatt.

Flere ulykker med avregistrerte kjøretøy

Når kjøretøy blir avregistrert opphører automatisk ansvarsforsikringen, og det er dermed ikke lov å kjøre på norske veier. Likevel skjer det ulykker hvor avregistrerte kjøretøy er involvert.

Trafikkforsikringsforeningen jobber nå med å samle inn opplysninger fra forskjellige forsikringsselskap, og samarbeider med Statens vegvesen og UP om å finne en løsning på problemet.

Potensielt enorme konsekvenser for den enkelte

Skulle man være så uheldig å havne i en ulykke med avregistrert kjøretøy vil ikke forsikringen gjelde. Fører blir økonomisk ansvarlig for personskader og eventuelle skader på kjøretøy.
Dersom du selv ønsker flere opplysninger om et kjøretøy, kan du gjøre dette på Statens vegvesen sine nettsider.


Snakk med oss om Bilforsikring

Trenger du hjelp i forbindelse med endring eller kjøp av Bilforsikring? Kontakt oss på:

Les mer om Bilforsikring Gå til Min Side